Poiana Brasov

Poiana Brasov, luna Aprile 2010  – Imagine si sunet!

Poiana Braşov (în germană: Schulerau) este o staţiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracţie turistică de renume internaţional, şi un cartier al municipiului Braşov. Ea dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri şi restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. De asemenea, în Poiană se află o staţie de ambulanţă şi una de poliţie precum şi un oficiu poştal.

Munţii Postăvarul (în maghiară: Keresztény-havas, în germană: Schuler) sunt o grupă muntoasă a Carpaţilor de Curbură, aparţinând de lanţul muntos al Carpaţilor Orientali. Cel mai înalt pisc este vârful cu aceeaş denumire Vârful Postăvarul (numit popular „Postăvaru”, fără l), având 1799 m.

În Postăvaru există 30 de trasee alpine omologate cu grade diferite de dificultate

Pietrele lui Solomon desemnează cheile răului Solomon, care se învolbureaza pe lângă stâncile de după Şcheii Braşovului. Conform legendei, Solomon a fost un rege maghiar, care se zbătea să scape de urmăritorii săi turci pe aceste meleaguri. El a sărit cu calul peste prăpastia din defileul din Şchei, iar duşmanii au căzut toţi în apa care, mai apoi, i-a luat numele. Astăzi, mulţi dintre braşoveni aleg locul pentru relaxare.

Cetatea de la Pietrele lui Solomon este o fortificaţie antică aflată pe teritoriul Braşovului. Se află situată în zona „Între Chietri”, cu vedere directă înspre nord-estul Tâmpei şi cu dealul Stejeriş — în ambele locuri fiind regăsite alte vestigii dacice. Avea rol de refugiu pentru populaţia dacă a aşezărilor civile dimprejur.

Reclame

Despre Ionut Macelaru

Nu-mi place sa vorbesc despre mine fiind un tip destul de modest.Pe parcurs cei ce vor fi interesati de materialele de pe acest blog, vor avea ocazia sa-si faca o parere despre omul din spatele randurilor scrise...
Acest articol a fost publicat în Calatorii... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Poiana Brasov

 1. Marius zice:

  imaginea – deja mi-e dor de munte…
  sunet – ales excelent…
  montaj – de nota 20 (te asteapta statia mea grafica…abia astept sa ne apucam de treaba)
  camera – mai mult decat f buna

  excelent

 2. Merci pentru comment 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s