Teatrul de Comedie joaca la Cluj, sărbătorind 20 de ani de studii norvegiene la UBB


Publicul clujean se va putea întîlni în aceasta seară cu actorii Teatrului de Comedie din Bucureşti, care vor juca în spectacolul „Elling”, în regia lui Vlad Massaci. Evenimentul face parte din sărbătorirea a 20 de ani de studii scandinave la Universitatea „Babeş-Bolyai”, organizată de Ambasada Regală a Norvegiei şi UBB.

În prima parte a zilei, de la ora 12.15, va avea loc o reuniune aniversară a Lectoratului de limbă şi literatură norvegiană, în Aula Magna a UBB, unde va fi vernisată şi expoziţia de fotografie „Lumina din Nord. Călătorie în munţii din nordul Norvegiei”, semnată de artistul Vladimir Donkov.

De la ora 19.00, clujenii pot merge la „Elling”, pus în scenă la Teatrul Naţional „Lucian Blaga”. Din distribuţie fac parte Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Mihaela Măcelaru şi Şerban Georgevici. Intrarea este liberă.

„Elling este o poveste caldă şi plină de umor despre prietenie şi curaj. După un stagiu de doi ani petrecut într-un centru de tratament, Elling şi Kjell Bjarne primesc permisiunea de a se muta într-un apartament din Oslo, cu condiţia să aibă grijă de propriile persoane. Aventurile prin care trec cei doi prieteni, relaţiile pe care le stabilesc, situaţiile cu care se confruntă la tot pasul, îi forţează pe cei doi tineri să se maturizeze şi să se aventureze în viaţă”, se arată în prezentarea spectacolului oferită de organizatori.

De două decenii în Cluj:

În 1991, în Cluj a fost înfiinţată specializarea Limbă şi literatură norvegiană, iar zece ani mai tîrziu s-au pus bazele Departamentului de Limbi şi Literaturi Scandinave. Programul a fost iniţiat de prof. Dr. Sanda Tomescu Baciu şi a debutat cu 12 cursanţi. Pînă în 2010, aproape 450 de tineri au absolvit studiile norvegiene. Pentru activitatea de promovare a culturii norvegiene în Românie, Sanda Tomescu Baciu a primit, în 2003, din partea Casei Regale Norvegiene Ordinul Norvegian Regal de Merit în grad de Cavaler, clasa întîi.

Autor articol Daniel Iftene.
Sursa: www.ftr.ro

Reclame

Despre Ionut Macelaru

Nu-mi place sa vorbesc despre mine fiind un tip destul de modest.Pe parcurs cei ce vor fi interesati de materialele de pe acest blog, vor avea ocazia sa-si faca o parere despre omul din spatele randurilor scrise...
Acest articol a fost publicat în Mihaela Macelaru și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s