Regele Mihai al Romaniei a implinit 90 de ani! Traiasca Regele!

Rege de la varsta de sase ani (1927-1930), a devenit pentru a doua oara monarh in frageda tinerete (1940-1947), punandu-se in slujba poporului si a intregii Europe in marea incercare a celui de al Doilea Razboi Mondial cand datorita domniei sale, am redus razboiul cu un an. Acestui important fapt i-a urmat exilul de dupa 1947… A revenit in tara in 1992 pentru a praznui Pastele si a fost primit cu o simpatie din partea oamenilor. Se spune ca peste un milion de persoane au iesit in strada pentru a-l vedea. Acest fapt, cat si popularitatea crescanda a creat ingrijorare in randul guvernului presedintelui Iliescu, regelui interzicandu-i-se accesul in Romania pentru cinci ani. In 1997, dupa infrangerea electorala a lui Iliescu de catre Emil Constantinescu, Romania i-a reactivat regelui Mihai cetatenia romana si i-a permis sa isi reviziteze propria tara.

Contrar aparentelor si a gurilor rele, Regele Mihai nu a incurajat dezvoltarea miscarii monarhiste in Romania, iar partidele regaliste au avut un impact prea slab asupra tarii postcomuniste. Daca e sa imi aduc aminte, pot spune ca au fost multe forte „oculte” ca sa nu spun rauvoitoare, ce au complotat atunci ca nu cumva monarhia sa conduca din nou destinele tarii. Tot Regele Mihai a spus ca o restaurare a monarhiei in Romania, poate avea loc numai ca urmare a dorintei poporului roman.

Convingerea mea este ca lupta nu e pierduta si cred ca in secolul acesta, cateva tari europene vor reveni la monarhie. Asta se va intampla deoarece este nevoie de stabilitate si legimitate, iar monarhia contine aceasta formula. Romania are o traditie in acest sens deoarece a avut un domnitor de la formarea Tarilor Romane in secolul al XIV-lea, caruia i-au urmat altii. Republica in care traim este o republica de uzurpare bolsevica: Regele a fost fortat sa abdice de Gheorghiu Dej si de Petru Groza, doi tradatori si doua marionete ale lui Stalin. L-au alungat pe rege pentru ca era roman, iar ei aveau nevoie de instrumente sovietice sa vina aici sa ne conduca si sa ne distruga. Tocmai din aceasta cauza republica in care traim este una falsa. S-a mai vorbit de necesitatea unui referundum in care romanii sa-si exprime dorintele si sa aleaga intre monarhie sau republica. Asta chiar daca exista riscul ca o majoritate sa se pronunte tot pentru republica.
Pana atunci, sa-i uram Regelui Mihai un calduros la multi ani.

Reclame

Despre Ionut Macelaru

Nu-mi place sa vorbesc despre mine fiind un tip destul de modest.Pe parcurs cei ce vor fi interesati de materialele de pe acest blog, vor avea ocazia sa-si faca o parere despre omul din spatele randurilor scrise...
Acest articol a fost publicat în Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Regele Mihai al Romaniei a implinit 90 de ani! Traiasca Regele!

 1. Another zice:

  Este undeva pe televiziuni o întrebare: a făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
  Nu mă cred vreun împărţitor de dreptate şi nu cad în patima celor care îşi închipuie că enunţă de fiecare dată adevăruri absolute. De aceea cred că, de cele mai multe ori, orice enunţ este aidoma unei ecuaţii. Poate fi privit, adică, dinspre ambii termeni, dinspre ambii membri ai ecuaţiei. A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
  Privit dinspre partea Preşedintelui Traian Băsescu, eu cred că acesta a făcut bine. De ce să fi mers Domnia-Sa în Parlament astăzi? Regele Mihai nu îi este nicidecum pe potrivă Preşedintelui Traian Băsescu. Regele Mihai nu bea pentru ca după aceea să conducă maşina cu şpriţul în nas, ca boschetarii. Regele Mihai nu a tâlhărit vreo ziaristă. Regele Mihai nu este de părere că şcoala românească scoate tâmpiţi. Regele Mihai nu plesneşte copiii. Regele Mihai nu s-a încuscrit cu Bercea Mondialul. Regele Mihai nu bate podelele cu ţigăncile prin cârciumi. Regele Mihai nu vede ţigănci împuţite în presă.
  Privit dinspre partea Regelui Mihai, cred, iarăşi, că e bine. Se poate lipsi liniştit de hăhăitul Preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum se poate lipsi liniştit de zâmbetul slugarnic de căprar nefericit al Premierului Emil Boc, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Elena Udrea, prietenă cu preşedintele Norvegiei, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Roberta Anastase, calificată în şmenuri cu voturi parlamentare. Vin însă să asiste la ceremoniile dedicate împlinirii vârstei de 90 de ani de către Regele Mihai Regele Carl Gustaf şi regina Silvia ai Suediei, regina Sofia a Spaniei, Marele duce Henric al Luxemburgului, prinţesa Muna a Iordaniei, prinţesele Margarita şi Isabelle ale Liechtenstein, regele Simeon al II-lea al Bulgariei, marea ducesă Maria a Rusiei, prinţul moştenitor Alexandru al II-lea al Serbiei, prinţul Georg Friedrich şi prinţesa Sophie ai Prusiei, prinţesa Irini a Greciei, prinţul şi prinţesa de Savoia, prinţul Nicolae al Muntenegrului, membri ai familiilor regale din Austria, Belgia, Franţa, Portugalia.
  A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai? Da, a făcut bine!
  O afirmaţie recentă nu-mi dă însă pace. Academicianul Dinu C. Giurescu spune că resentimentele Preşedintelui Traian Băsescu faţă de Regele Mihai sunt mult mai puternice decât regulile elementare de comportament. Nietzsche era de părere că omul civilizat, culturalizat, are puterea să pună ordine în haosul pasiunilor sale lăsând la o parte resentimentele. Preşedintele Traian Băsescu nu a putut.

 2. Ai mare dreptate in ceea ce ai spus. Totodata cred ca si presedintelui si anumitor politicieni le e frica de aura ce-l inconjoara pe Regele Mihai. Astazi la aniversare cu totii am auzit un discurs ce nu l-am mai auzit la nici un politician roman in ultimii 20 de ani. Asta spune multe despre cei ce ne conduc si care au politizat tara in ultimul hal…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s